Juriu KINOdiseea 2020

Pentru cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internațional de Film pentru publicul tânăr KINOdiseea, juriul care va prezida competiția internațională de fime de lungmetraj este format din tinere talente din România, regizori și actori aflați la început de drum și care recunosc importanța educației cinematografice și a alfabetizării media a tinerelor generații, cu un interes real pentru dezvoltarea aceste nișe pe plan local.

Enxhi Rista este din Albania. A terminat Regie de Film și TV în România, master în producție de film. În acest moment, își face doctoratul în Cinematografie la UNATC. A realizat filmele de scurt metraj “Padre” “Realcope” “El iubește ochii mei” “Capoeira, dansul libertății”. În anul 2020, a câștigat premiul Gopo pentru cel mai bun scurtmetraj documentar.

Cristina Popa este un regizor aflat la debutul său în lungmetraj. Cariera și viziunea ei se axează pe proiecte unice și curajoase care se desprind de norma generală a filmelor românești. Este unul dintre artiștii care vor da o nouă definiție cinemaului din România. A realizat filmele de scurt metraj “Virtuality”, “Haruspex” De asemenea, este și muzician cu proiecte internaționale.

Ada Dumitru este actriță de film, teatru și televiziune, pe scenă de la vârsta de 15 ani, Ada a lucrat cu regizori precum Purcărete, Bob Wilson, Bocsardi, Hausvater jucând roluri precum Julieta, Zița sau Larisa Guzeeva. În ultimii trei ani, Ada a intrat în lumea filmului internațional, unde a lucrat în producții precum serialele “The Pact” și “Three Knee Deep” (co-producții americane) sau scurt metrajul “La vorbitor” care a strâns numeroase premii atât în Europa cât și în Statele Unite.