Juriu KINOdiseea 2019

Crina Semciuc

Cu o carieră extinsă în film și TV, actrița Crina Semciuc și-a reorientat atenția către scena de teatru, unde am putut-o vedea jucând numeroase roluri în spectacole pe scena Teatrului Național din București precum “Romeo și Julieta, în regia lui Yuri Kordonski, “Năpasta”, regia Radu Afrim, 2012, “Butoiul cu pulbere” de Dejan Dukovski, regia Felix Alexa, 2014, “Furtuna” după William Shakespeare, regia Alexander Morfov, 2014. Crina este absolventă UNATC, Bucureşti, clasa de actorie a prof. dr. Adriana Popovici, asistent Marius Gîlea, promoţia 2005 și a obţinut premiul UNITER pentru cel mai bun debut în teatru pentru rolul Lena din piesa “Leonce şi Lena” și a fost nominalizată la Premiile Gopo pentru rolul Yasmine din „Selfie“, regizat în 2014 de Cristina Iacob.

Cristian Popa

După un parcurs profesional pe scenele de teatru din România, precum Teatrul “Toma Caragiu” din Ploiesti, Teatrul “Maria Filotti” din Brăila, Teatrul de Operetă Ioan Dacian, Teatrul Act și Teatrul Mic din București și pe platouri de filmare TV, Cristian Popa a intrat în atenția publicului internațional în 2019 odată cu rolul lui Andrei din filmul Monștri, în regia lui Marius Olteanu, recompensat cu Premiul Publicului pentru debut la Festivalul de Film de la Berlin și Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Debut la TIFF (Transilvania International Film Festival).

Olimpia Melinte

Actriţa Olimpia Melinte, una dintre cele mai appreciate actrițe ale momentului, nominalizată la Premiile Goya (echivalentul spaniel al Oscarurilor) în 2014, categoria „Revelaţia anului“, pentru dublul rol din „Cannibal“, în regia lui Manuel Martín Cuenca, este cunoscută din producţii precum serialul „Vlad“ de pe PRO TV, „#Selfie“ şi „#Selfie 69“ și recent filmul spaniel „Sordo / The (Silent) War“, regizat de Alfonso Cortés-Cavanillas.