ATELIERE ONLINE KINODISEEA 2020

Fiecare atelier durează 90 de minute.

Joi, 15 octombrie

18:00 – Harta Emoțiilor, trainer Alina Tofan

Trainer – Alina Tofan – atelier de creativitate și improvizație (harta emoțiilor, Body Mapping – conștientizarea resurselor, cum transformăm ce simțim în ceva artistic – încurajarea creativității, a spontaneității și a jocului de rol)
În cadrul acestui atelier, cei mici vor învăța mai multe despre ei, despre diferențele între ei și ceilalți, despre emoții și despre cum putem transforma orice emoție într-o resursă prin improvizație, joc de rol și creativitate!

Vineri, 16 octombrie

18:00 – Primul meu rol în film, Trainer – Ștefan Hotnog – (atelier de construcție de personaj, joc de rol – necesar – foi de hârtie și carioci), (atelier de construcție de personaj, joc de rol – necesar – foi de hârtie și carioci)
– Întâlnirea cu primul rol e mai simplă decât crezi! Improvizația și creativitatea îi vor ajuta pe cei mici să pătrundă în tainele actoriei și să își construiască primul rol! Atelierul are la bază tehnici de improvizație și joc de rol. Folosind foi și carioci cei mici își vor realiza singuri prima mască-personaj!

18:00 Mica mea echipă de filmare! – Trainer – Elena Borcea – (atelier de împrietenire cu ce înseamnă o echipă de filmare, ce face fiecare, de cine este nevoie și cum se lucrează – exerciții aplicate)
Copiii vor face primii pași în lumea filmelor, se vor familiariza cu ce înseamnă o echipă de filmare, care sunt funcțiile din cadrul acesteia, ce responsabilități are fiecare și ce presupune munca din spatele unui film. Pe rând, cei mici vor exersa fiecare dintre aceste roluri și vor afla mai multe prin joc de rol și improvizație!

18:00 Improvizație și distracție!, trainer – Alina Tofan – (atelier de actorie, jocuri de rol, împrietenia cu conceptul de personaj/ construcție de personaj – fiecare copil va lucra cu o jucărie pe care o are și o va prezenta grupului/ va fi personajul lui pe parcursul atelierului)
Improvizația este baza actoriei, iar cei mici, sunt încurajați în cadrul acestui atelier, să își folosească creativitatea și spontaneitatea pentru a pătrunde în tainele actoriei, să se împrietenească cu jocul de rol, iar mai apoi, cu conceptul de personaj.

Sâmbătă, 17 octombrie

16:00 – Liber la joacă! (atelier de actorie, jocuri de rol și improvizație, exerciții creative de vorbire/ dicție) trainer – Dan Baltag – În cadrul acestui atelier, copiii sunt invitați să fie liberi și creativi, să se bucure din plin și să descopere lucruri noi despre ei prin intermediul actoriei. Improvizația și creativitatea sunt mereu prezente în viața celor mici, iar jocurile pe care le vor parcurge îi vor ajuta să știe mai multe despre ei, să fie mai perspicaci și să își descopere noi calități. În plus, în cadrul atelierului se va acorda o atenție deosebită vorbirii! Cei mici sunt așteptați cu entuziasm să parcurgă exerciții creative de vorbire și de dicție, care îi vor amuza și încurca.

18:00 – Scenariul meu! (atelier de storytelling și scriere creativă), trainer – Dan Baltag –
Cu toții ne-am dorit în copilărie să fim actori în propriul nostru film, să fim eroi în povestea noastră. Atelierul de storytelling și scriere creativă îi așteaptă pe cei mici să transforme visele într-un scenariu gândit chiar de ei, cu personaje propuse de ei! Cum transformăm un eveniment banal în unul inedit? Cum aducem visele în realitate și cum devenim proprii noștri eroi?

-->