Juriu – Scurtmetraje

ANA ULARU


Ana Ularu s-a născut în 1985, în București, România. Și-a început cariera în actorie la vârsta de 9 ani. De când a absolvit cursurile Universității Naționale de artă teatrală și cinematografică „I.L. Caragiale” din București, a apărut în peste 30 de scurtmetraje, filme de televiziune, seriale și filme de lung metraj. Este de asemenea o actrița de teatru cu experiență și a jucat în piese de Shakespeare și Brecht, câștigând premii pentru prestațiile sale. A jucat în filme locale, realizate de regizorii Noului Val, cum ar fi: Cãlin Peter Netzer, Cristian Mungiu și Radu Muntean, dar și în producții internaționale, regizate de câștigători ai premiului Oscar, Francis Ford Coppola, Susanne Bier și Ron Howard. În 2010, Ana a câștigat premiul ‘Boccalino d’Oro’, la Locarno și premiul pentru „Cea mai bună actriță”, la Festivalul de Film din Salonic, pentru rolul Matilda, din filmul “Outbound” (2010). A apărut deasemenea și în serialul de televiziune “Emerald City” (2016), regizat de Tarsem Singh.

CĂTĂLIN OLARU


Critic de film și director artistic al festivalurilor Divan Film Festival și HipTrip Travel Film Festival. Din 2009, publică în revistele Cultura, FILM și Kamikaze, precum și pe platforma Blogurile Adevărul și www.postmodern.ro. În 2012, devine primul câștigător al bursei Alex Leo Şerban pentru critică de film, acordată în cadrul Transilvania International Film Festival de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc. Din decembrie 2013, membru UCIN (Asociația Criticilor de Film) și FIPRESCI (Fédération Internationale de la Presse Cinématographique). Trainer de educație cinematografică în cadrul programelor EducaTIFF (2014) și Éducation à l’image (2014 și 2015). În 2015, câștigător al concursului „Fii critic la Cannes!”, organizat de festivalul Les Films de Cannes à Bucarest și Asociația Culturală Control N. Autor al studiului critic “Mircea Daneliuc – Proba de microfon”, publicat în 2016 în cadrul programului Éducation à l’image al Societății Culturale NexT, coautor al volumelor “Politicile filmului. Contribuţii la interpretarea cinemaului românesc contemporan” (Editura Tact, 2014), respectiv “Politicile filmului II” (în curs de apariție). Membru in juriul FIPRESCI la Festival del film Locarno 2017.

TUDOR BOTEZATU


Tudor Botezatu a intrat în industria cinematografică în urmă cu zece ani, iar pe perioada studenției a lucrat pe post de căutător de locații pentru filme, asistent de platou, ajutor de scenarist, al doilea și primul asistent de regizor – le-a făcut cam pe toate. Iar această experiență diversificată l-a modelat în regizorul care este acum, adică unul: atent, îndrăzneț, ager, muncitor, bun comunicator și foarte bun în a rezolva problemele ivite. Că regizor, Tudor este interesat de pasiunea umană, însă preferă să-și coloreze poveștile cu umor și sarcasm. A scris și regizat mai multe scurtmetraje, reclame și videoclipuri muzicale și a participat la diverse festivaluri naționale de film, dar nu lăsat niciodată că succesul să i se urce la cap: a rămas același tânăr ieșean relaxat, dar întotdeauna un profesionist.