Juriu – KINOdiseea Youth

NICOLAE CONSTANTIN TĂNASE

Nicolae Constantin Tănase şi-a inceput studiile de film la F.A.M.U. şi a terminat regie-film în cadrul U.N.A.T.C. in 2009. Filmul sau de licenţă, “Outrageously Disco”, a câştigat numeroase premii, iar primul său scurt-metraj independent, “BLU”, i-a adus premiul “Cel mai bun Scurtmetraj Românesc” la TransilvaniaIFF 2012, precum şi alte premii la festivaluri internaţionale. În 2013, Nicolae a primit premiul pentru ‘Tânără Speranţă’ la Gala Premiilor Gopo. Scurt-metrajul său, “12 minute”, a făcut parte din selecţia mai multor festivaluri internaţionale, precum Namur IFF, Thessaloniki IFF, TIFF.

Lungmetrajul de debut “Lumea e a mea” a avut premiera în cadrul Zilelor Filmului Românesc la TIFF, unde a şi câştigat “Premiul pentru cel mai bun debut”. Apoi, la Festivalul de la Karlovy Vary, în secţiunea ‘East of West”, filmul a primit ‘Menţiunea Specială a Juriului’, iar la Cottbus a primit anualul ‘Discovery Award’. Tot in 2015 filmul a castigat si trofeul Anonimul.

Momentan Nicolae este în post-producţie cu “Cap şi Pajură” – al doilea lung-metraj.

RADU POTCOAVĂ

După ce a absolvit Universitatea Hyperion din București, secția Regie, Radu Potcoavă a studiat Dramaturgie Film la Binger FilmLab în Amsterdam, afiliată Școlii de Artă din Amsterdam. Pasiunea lui pentru film l-a purtat pe la diferite workshop-uri și specializări din Europa: Hamburg (Vertical Strategies), Rotterdam (Cinemart), Berlin (Babylon Workshop; Nipkow Programm) sau Helsinki. Acesta a participat la programul „Noile Scurtmetraje Românești” de la Cannes, ce sprijină tinerii cineaști.

A lucrat ca scenarist și creative director, iar în 2001 a debutat în cinematografie cu scurtmetrajul „Aceeași gară pentru doi”, ca scenarist și regizor. În 2006 a semnat regia primului său lungmetraj, „Happy End”, iar doi ani mai târziu, în 2008 a scris scenariul filmului „Dănuț pleacă pe vapor”, pe care l-a și regizat. „Tatăl meu e cel mai tare”, scurtmetrajul scris și regizat, de asemenea, de Radu, a fost produs în 2012. Cel de-al treilea lungmetraj semnat de Radu Potcoavă, Vara s-a sfârșit, a avut premiera mondială în 2016, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Montreal și este primul film românesc din ultimii 25 de ani în care personajele principale sunt interpretate de copii.

RADU ROMANIUC


Radu Romaniuc a publicat proză scurtă în Argos Magazine, Catchy Magazine, Suspense Magazine și în antologia The Best Mystery and Horror (Herg Benet 2015). Proza sa a fost tradusă în engleză pentru Jaberwocky Magazine.

Scenariul său de lung metraj „Oameni de treabă” a fost selectat în programul Albascript din cadrul Balkan Film Market, Tirana 2017.

Ca actor, Radu Romaniuc a jucat în spectacole la Teatrul Național și Teatrul Metropolis din București și pe diverse scene independente, a lucrat în radio, televiziune și film. Ultimul său rol în film este Sergiu în lung metraj-ul „Never let it go”, regizat de Paul Negoescu.