Juriu – KINOdiseea Junior

KOHKI HASEI

Născut în Okayama, Japonia, Kohki Hasei a călătorit prin lume pentru a realiza scurtmetraje și fotografii. În 2015, a prezentat la ediţia cu numărul 72 a Festivalului de Film de la Veneţia „Blanka” (Italia, Filipine), un film despre copiii străzii din Filipine, realizat în asociere cu Bienala din Veneția și College Cinema. „Blanka” a primit două premii la Festivalul de Film de la Veneția și 17 distincții la alte festivaluri din lume.

Born in Okayama, Japan. While traveling all over the world, he produced short films and photography. In 2015, Hasei presented “BLANKA” (Italy, Philippines) associating with La Biennale di Venezia Biennale and College Cinema, which looked at street children in the Philippines, at the 72nd Venice International Film Festival. BLANKA won two prizes at the festival and 17 prizes at festivals in the world.

JAROSLAVA HYNŠTOVÁ

Jaroslava Hynštová s-a născut în 1977 în Slavičín, Cehia. A studiat filmografie și filologie engleză la Universitatea Palacky din Olomouc, Cehia. Din 2005, lucrează ca dramaturg și curator de filme la Festivalul Internațional de Film pentru Copii și Adolescenți din Zlín. Ca reprezentant al acestui Festival, a făcut parte din jurii internaționale (Coreea de Sud, Estonia, Suedia, Franța, Germania etc.). Pe durata Taberei de Vară organizate de Festivalul de Film Zlín, lucrează ca instructor de mixaj de sunet și regizor pentru știrile TV realizate de cei mici. A fost corespondent cultural regional pentru cel mai important ziar din Cehia. A tradus filmele prezentate la Festivalul de Film Zlín și a fost guest manager la festivalul de film Eurofilm, din orașul spa Luhačovice. Este fondatoarea unui grup de teatru pentru amatori din orașul său natal, Luhačovice, scenarist și regizor pentru peste 10 piese de comedie bazate pe diferite genuri cinematografice.

Jaroslava Hynštová was born in 1977 in Slavičín, Czech Republic. She studied at the Palacky University in Olomouc, Czech Republic, major Film studies and English philology. She has been working as a film programmer, dramaturgist at the International Film Festival for Children and Youth in Zlín since 2005. As a Zlín Film Festival representative she participated in the juries all around the world (e.g. South Korea, Estonia, Sweden, France, Germany). During the Summer Festival Camp organized by Zlín Film Festival she works as a dubbing instructor and director of TV news made by children. She was also a regional cultural correspondent for the biggest Czech newspaper. She translated films for Zlín Film Festival and worked as a guest manager for the small film festival Eurofilm in the spa town Luhačovice. She is a founder of an amateur theatre group in her home town Luhačovice, she is the screenwriter and director of more than 10 comedy plays based on different film genres.

ANETA OZOREK

Aneta Ozorek este curator la festivaluri de film, producător și expert în studii de film. Are o experiență de 15 ani în producția de evenimente cinematografice, workshop-uri educaționale, expoziții și festivaluri în Polonia și Europa. Realizează programul pentru Sneakers Film Festival în Varșovia, este director al secțiunii de scurtmetraje la Visegrad Animation Forum din Cehia și coordonator al Asociației de Producători Polonezi de Animații. Anul acesta, este responsabilă de promovarea a 70 de ani de filme de animație poloneze la Annecy, Cartoon Forum, MIPCOM, Cinekid și nu numai. Este ambasadorul polonez al Premiului European pentru Film de Animație și membru al Asociației Europene de Filme pentru Copii. Ilustratoare a șapte cărți pentru copii, a făcut parte din juriul: Berlinale, Odense Film Festival (Danemarca), Barnefilmfestiwalen (Norvegia), Primanima (Ungaria), BUFF (Suedia), ZLIN Film Festival (Cehia), Baltic Pitching Forum (Lituania), Kineko (Japonia) și nu numai.

Aneta Ozorek is film festival programmer, producer and film education expert. She has 15 years’ industry experience in production of film events, educational workshops, exhibitions and festivals on Polish and European market. She is programmer of Cinema in Sneakers Film Festival in Warsaw, head of Short Section at Visegrad Animation Forum in Czech Republic and coordinator of Polish Animators Producers Association. This year she’s responsible for promotion of 70-years of polish animations at Annecy, Cartoon Forum, MIPCOM, Cinekid and many others. Polish Ambassador of European Animation Award and Member of European Children Film Associaton. Illustrator of seven books for children. Member of jury at: Berlinale, Odense Film Festival (Denmark), Barnefilmfestiwalen (Norway), Primanima (Hungary), BUFF (Sweden), ZLIN Film Festival (Czech), Baltic Pitching Forum (Lithuania), Kineko (Japan) and many others.