Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Scurtmetraje 9-12 ani

15 November 2017 @ 6:30 pm

Free

Prinşi în nişte situaţii-limită, eroii filmelor îşi dau frâu liber imaginaţiei! Ce se va întâmpla oare cu dorinţa unor copii de a schimba Crăciunul, obiceiul unui băieţel de a se juca un cu urs mare din pluş care-i scrie mesaje sau cu cele câteva role de peliculă găsite într-un cinema abandonat?

Durata: 1h 16 min.

1. Vară cu Monkey King – Ewing Luo, 2016, China

O fetiţă de 6 ani vrea să devină un erou legendar.

2. Gumă de mestecat – Vladislav Levchenko, 2017, Ucraina

Băiatul scuipă guma de mestecat în natură, iar natura decide să-l pedepsească.

Festivalul de Film pentru Femei St. Francis College, New York, SUA ; ShorTS – Italia ; Festivalul Internaţional de Film Maryland – Maryland, SUA

3. La sud de Crăciun – Juan Pablo Anselmi, 2017, Argentina

După ce ani de zile Moş Crăciun nu le-a adus niciodată cadourile pe care şi le-au dorit, o ceată de copii pun la cale un plan pentru a schimba Crăciunul pentru totdeauna.

Festivalul Internaţional de Filme de Televiziune pentru Copii “Dytiatko” (Ukraina). ; “I will tell” Festivalul Internaţional de Film (UK); Festivalul de Film Lanett City (SUA).

4. Christos şi Dimitra – AMERISSA BASTA, 2015, Grecia

Christos, un băieţel de opt ani, îşi doreşte să meargă, împreună cu prietena lui de aceeaşi vârstă, Dimitra, să vadă piesa de teatru Romeo şi Julieta, la reprezentaţia nocturnă a trupei de teatru care a venit în turneu la ei în sat. Lucrurilenu se vor dovedi însă atât de simple pentru Christos, care va avea de trecut peste obstacole şi să ia decizii curajoase. Un film despre artă, dragoste, magie şi visare.

Festivalul Internaţional de Film EU China Beijing – (Bronz) ; Festivalul Internaţional de Scurtmetraj Dramatic (Grecia) ; Festivalul Internaţional de Film pentru Copii şi Tineret Kinolub (Polonia)

5. Jucăria mea uriaşă – Shengbo Wang, 2016, Hong Kong

Un băieţel este adus la ferma mamei lui, cu care este neobişnuit, el crescând la oraş încă de la naştere, împreună cu tatăl său. Băieţelului îi este greu să se adaptaze la viaţa micului sat de pescari, în care nu se găsesc jocuri pe calculator sau televizoare. Nu e mulţumit de timpul petrecut cu bunicul lui cel prostuţ în satul acela plictisitor de pescari şi se roagă la Dumnezeu să-i trimită o jucărie mare cu care să se poată juca. Într-una din zile, din cer pică un urs de jucărie. După o aventură prin care trec împreună, ursul de jucărie şi băieţelul devin buni prieteni. Asta până când băieţelul ajunge să afle secretul ursului de jucărie…

A 9-a Ediţie a Festivalului de Film pentru Copii “Dytiatko” din Kharkiv (Ukraina)

6. Petrecerea – Jenni Kangasniemi, 2015, Finland

Risto (10 ani) îşi aşteaptă nerăbdător cadoul de ziua lui. Petrecerea are loc la o căsuţă de vacanţă, vara, iar la ea participă şi părinţii lui divorţaţi, împreună cu noile lor perechi, bunica lui cea nesuferită şi astfel se ivesc o grămadă de probleme nerezolvate. Petrecerea lui Risto este umbrită de tensiunea care continuă să crească între adulţi. E sau nu timpul să petrecem?!

Festivalul Internaţional de Film pentru Copii şi Tineret Oulu; Festivalul Internaţional de Film Love & Anarchy din Helsinki

7. Raiul copiilor – Amir Masoud Soheili, 2017, Indonezia

Un băieţel şi o fetiţă explorează un cinema abandonat şi găsesc o rolă de film pe care o vizionează, dar sunt daţi afară de paznic înainte ca filmul să se termine, aşa că vor fi nevoiţi să-şi imagineze singuri finalul.

Toronto Reel Asian International Film Festival in Canada ;KINEKO Children’s film festival in Japan ; Adana International film festival in Turkey

Intrarea la acest eveniment este liberă. Vă rugăm să vă rezervaţi locurile folosind formularul RSVP.

RSVP

Tickets are not available as this event has passed.

Details

Date:
15 November 2017
Time:
6:30 pm
Cost:
Free

Venue

BUCUREŞTI: Cortul KINOdiseea, Piaţa Universităţii
Parcul Colţea
Bucureşti, 030167, Romania
+ Google Map