Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Scurtmetraje 6-9 ani

14 November 2017 @ 6:30 pm

Free

Calupul prezintă o serie de eroi din prezent şi basmele lor. În cazul acestora, inamicul este doar o lume care nu-i înţelege, dar care, până la final, se va lăsa cucerită de ei.

* Filmele sunt foarte puţin vorbite sau sunt în limba română. Pot fi urmărite cu uşurinţă şi de către copiii care nu ştiu încă să citească.

Durata: 57 min.

1. Hugo Bumfeldt – Éva Katinka Bognár, 2016, Ungaria

Hugo este un băieţel extraterestru care trăieşte pe o planetă micuţă şi foarte îndepărtată de Pământ. Într-o zi acesta primeşte un animal de casă drept cadou de ziua lui, doar că animalul lui de casă este un scafandru de pe Pământ. Luat de valul entuziasmului copilăresc, hugo nu vrea să admită că jucăria lui este o fiinţă umană adevărată.

Festivalul Internaţional de Film Scurt, Oberhausen – Premiul Juriului format din Copii ; Festivalul de Film de la Austin – Premiul Juriului pentru Scurtmetraj de Animaţie

2. Cleopatra-Nu-i-Treaba-Ta – Chams Chitou, Charlotte Lebreton, Lucie Loiseau, Mikahel Meah, Maxime Monier, Marc Razafindralambo, Aymeric Rondol, Jonathan Salvi, Anthony Trefleze, 2016, Franţa

Irascibila Cleopatra are o problemă. Nimeni nu-i poate ajunge la nas. Ahmes, un ucenic de pictor folosit la muncile casnice, este pus să-i ducă reginei pictura maestrului său. Odată ajuns la palat, probleme sale încep să apară. Coridoarele răsună de ţipetele celor care au dezamăgit-o pe Cleopatra.

3. Vecinul din copac – Eddy Hohf, Fynn Grosse-Bley, Patrik Knittel, 2016, Germania
O ambiţioasă bufniţă-fiziciană, este hotărâtă să calce pe urmele celebrilor săi înaintaşi din lumea ştiinţei, prin rezolvarea unei ecuaţii foarte dificile. Eforturile bufniţei vor fi însă perturbate de sosirea în cartier a unei ciocănitori.

A 16-a ediţie a Hiroshima Int’l Animation Festival, Japonia ; 2016 Anima Mundi Int’l Animation Festival, Brazilia ; a 23-a Ediţie a Short Film & Animation Festival Bristol, UK

4. Niciodată fără proteză – Hugo Favre, Alice Coutelle, Thomas Dibet, Eliette Gibaud, Cerise Grefferat, Guillaume Jarrosson, Thi Bich Pham, Thibault Spieser, 2016, Franţa
Patru pensionari dintr-un cămin de bătrâni se uitau la telenovela preferată, când asistenta cea diabolică le-a confiscat telecomanda.

Fantoche IFF, PIAFF, Sedicicorto

5. Mustăţi visătoare – Pulkit Datta, 2017, USA
Blocată la plictisitoarea şedinţă de prânz a tatălui ei, micuţa Ella descoperă subit curiosul caz al tuturor mustăţilor.

Festivalul de Film din Atlanta, Festivalul de Fillm din Nantucket, Festivalul Internaţional de Film pentru Copii din Boston

6. E roşie ca focul – Els Decaluwe, 2016, Belgium

Lotte, o fată de doisprezece ani, foarte timidă, roşeşte teribil de uşor, acest lucru făcându-i viaţa foarte grea. În momentele în care roşeşte, lumea ei interioară devine vizibilă tuturor celor din jur. Faptul că viaţa este plină de momente jenante nu-i este deloc străin Lottei. Într-o zi ea întâlneşte un băieţel şi un măcăleandru care îi vor schimba viaţa şi împreună cu care va forma o orchestră îmbujorată!

Festivalul de Film de la Zlin, Animafest din Zagreb şi Anima Mundi din Brazilia

7. TIKI-TAKA – Ioana Mischie, 2016, România
Ionel (având porecla Van Damme) este un băiețel de etnie romă, foarte pasionat de fotbal, care reușește să devină campion local. Fotbalul devine pentru el o practică zilnică și cu ajutorul acestei pasiuni a lui, reușește să-și motiveze nu doar familia, ci și întreg satul.

Zlin IFF 2017 – Premiera Mondială

8. Un elefant pe lună – Benjamin Barthélémy, 2016, Franţa

Paris pe timp de noapte. Furtună puternică. Un fulger lovește un semn rutier pentru handicapați. Din cauza electricității, omulețul de 20 de centimetri, în scaun cu rotile, a căzut la pământ și a prins viață. Cum tot ce întâmplă în această lume gigantică și ploioasă reprezintă un pericol pentru el, acesta decide să zboare pe lună cu un balon furat.

Concours de Courts (FRANCE) – Concursul Internaţional de Scurtmetraje din Shanghai (CHINA) şi Animax Skopje Fest (MACÉDONIA)

9. Întreabă-ţi degetele – Ineke Goes, 2015, Olanda

Cinci degete povestesc despre ce vor să se facă atunci când vor fi mari.

KLIK! Amsterdam; MONSTRA Portugalia

Intrarea la acest eveniment este liberă. Vă rugăm să vă rezervaţi locurile folosind formularul RSVP.

RSVP

Tickets are not available as this event has passed.

Details

Date:
14 November 2017
Time:
6:30 pm
Cost:
Free

Venue

BUCUREŞTI: Cortul KINOdiseea, Piaţa Universităţii
Parcul Colţea
Bucureşti, 030167, Romania
+ Google Map