Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Scurtmetraje 15-18 ani

12 November 2017 @ 1:30 pm

Free

Protagoniştii acestor filme îşi doresc să scape: să scape de profesori, de încurcături, de presiunea unor decizii, de ei înşişi, de stres. Într-un tempo susţinut, urmărim călătoriile lor, descoperind situaţiile de zi cu zi ce stau la baza scenariilor.

Durata: 2 h.

1. Flynn? – Muck van Empel, 2016, Olanda
Flynn este un adolescent de cincisprezece ani care păstrează în permanenţă legătura cu prietenii lui. Însă atunci când lucrurile tind să scape de sub control între mama lui şi fratele său, Dayo, totul ia o întorsătură ciudată şi cu fata de care el este îndrăgostit. Toate aceste situaţii îi necesită atenţia, iar Flynn trebuie să-şi împartă cumva priorităţile.

Go Short International Filmfestival Nijmegen şi International Cinemajove Filmfestival din Valencia (a câştigat menţiunea specială a juriului)

2. Cuşca – Merlin Pitois, 2016, Franţa
Pentru a-şi împlini promiţătoarea carieră profesională, un tânăr devine imun la tot ce înseamnă lume înconjurătoare. Atunci când rămâne blocat într-un lift împreună cu un băieţel, conştientizează subit că a devenit un străin, atât pentru ceilalţi, cât şi pentru el însuşi. Mulţumită acestui băieţel, el decide să-şi dea un nou sens vieţii.

Travelling Film Festival din Rennes, Franţa

Proiecţia va avea loc în prezenţa regizorului Merlin Pitois, care va participa ulterior la o sesiune de Q&A.

3. Elene – Sezen Kayhan, 2016, Turcia

Elene are 16 ani şi este o tânără imigrantă ilegal din Georgia, care munceşte pe o plantaţie de ceai în Turcia. Simţindu-se ameninţată după câteva întâlniri nu tocmai plăcute, ea încearcă să devină cât mai puţin vizibilă pe acest pământ străin. Dar lucrurul acesta nu e chiar atât de realizat pe cât ar crede ea.

BFI Festivalul de Film de la Londra; Festivalul Mondial de Film, Montreal

4. Evadarea – Nicolae Negară, 2015, Moldova
Evadarea este povestea a doi băieți cu dizabilități, care evadează dintr-un orfelinat rural, în căutarea unei vieți mai bune la oraș. Ei trec printr-o experiență care la schimbă viețile. Filmul este inspirat dintr-o istorie adevărată care a avut loc în anii ’90 în Moldova post-sovietică.

Festivalul “Cronograf” Chişinău ; “Seize the Film” Novi Sad, Serbia

Proiecţia va avea loc în prezenţa regizorului Nicolae Negară, care va participa ulterior la o sesiune de Q&A..

5. Melodia întâlnirilor neaşteptate – Evgeniya Kazankina, 2016, Rusia

Un tânăr curier trebuie să livreze un pachet cu scooterul. În drumul lui este stropit de o maşină de udat străzile, iar numele adresei scrise pe colet devine ilizibil. Atunci când curierul ajunge la destinaţie îşi dă seama că destinatarul coletului este unul din locatarii unui apartament la comun, numai că el nu ştie care anume este acesta.

Zlin IFF, EarlyBird IFF

6. Vârsta raţiunii – Mathilde Petit, 2016, France

În lumea lui Pablo fiecare îşi alege cariera de la vârsta de şapte ani, asta având efecte dezastruoase asupra societăţii. Pablo şi prietenii săi decid să rezolve ei singuri această problemă.

Festivalul Mondial de Film de la Montreal; Premiul pentru Cel mai Bun Film de la Festivalul Live la Heart din Suedia; Premiul Publicului la Festivalul Sup de Court Festival din Paris

7. Indian – Balazs Simonyi, 2016, Ungaria / Franţa

La sfârşitul anilor ’70, undeva în spatele cortinei de fier, un tânăr experimentează întunecata şi stricta viaţă dintr-o tabară de pionieri. Galambos, al cărui nume înseamnă „porumbel”, este un tânăr naiv, puternic influenţat de fascinaţia pe care tatăl lui o are pentru indienii nativi americani. Lumea lui imaginară contrastează cu realitatea comunistă cotidiană. El îşi aşteaptă tatăl să se întoarcă.

Festivalul de Scurtmetraj din Budapesta – Premiul Publicului; Festivalul Internaţional de la Varşovia – Premiera Mondială

Intrarea la acest eveniment este liberă. Vă rugăm să vă rezervaţi locurile folosind formularul RSVP.

RSVP

Tickets are not available as this event has passed.

Details

Date:
12 November 2017
Time:
1:30 pm
Cost:
Free

Venue

BUCUREŞTI: Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa- Sala Multimedia
Șoseaua Kiseleff 1
Bucureşti, 011341, Romania
+ Google Map