Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Scurtmetraje 12-15 ani

12 November 2017 @ 11:00 am

Free

Calupul prezintă copii din diverse părţi ale lumii, atât de acum, cât şi din viitor, având succesiv rolul de a fi cei care ajută şi cel de a fi nevoiţi să ceară ajutor. Chiar dacă personajele sunt foarte diferite, ele au în comun dorinţa de a învinge împreună cu un grup de prieteni / o comunitate.

Durata: 1 h 48 min.

1. Campionii – Anastasija Bräuniger, 2016, Germania

În ziua Finalei Campionatului European de Fotbal din 2016, un grup de copii kurzi, dintr-o tabără de refugiaţi din Irakul de Nord, încearcă să contacteze FIFA. Ei vor să se înscrie cu echipa lor de fotbal la Cupa Mondială din 2018. Acest scurtmetraj este dedicat copiilor din Kobane, Campionii.

Festivalul de Film LET’S CEE, Viena ; Festivalul de Film pentru Drepturile Omului din San Sebastian; Diversitate la Cannes, Franţa

Proiecţia va avea loc în prezenţa regizoarei Anastasija Brauniger, care va participa ulterior la o sesiune de Q&A.

2. Povestea fierului – Zlatko Kalenikov, 2017, Macedonia

Când Fati, o tânără de etnie romă, intră în secţia de poliţie, ancheta cu privire la furtul din Perhan ia o turnură cu totul neaşteptată…

A 38-a Ediţie a Manaki Brothers- Festivalul Internaţional de Film Cinematografic, Bitola, Macedonia ; a 22-a Ediţie a Festivalului Schlingel pentru Copii şi Tineret, Chemnitz, Germania; a 18-a Ediţie a Festivalului de Film Izmir Kisa, Festivalul Internaţional de Film Izmir, nominalizat pentru cel mai bun scurtmetraj internaţional.

3. Vârf de lance – Maximilian Gast, 2016, Germania

Un film despre Dr. Schmitt, un om de ştiinţă care încearcă de foarte mulţi ani să rezolve paradoxul firului de nisip. Paradoxul firului de nisip este o metaforă pentru felul în care se dezvoltă prietenia dintre fiinţele umane. Dr. Schmitt are un porc pe care l-a câştigat la o tombolă şi faţă de care nu are o anumită prietenie. Întâlneşte o fată care încearcă să profite de el pe parcursul câtorva întâlniri, iar Dr. Schmitt îşi dă seama că ea poate fi ultima lui speranţă de a găsi o soluţie pentru paradoxul la care se gândeşte de atâta timp.

4. Planul Emmei – Alexander Conrads, 2016, Germania

Emma, o fetiţă de 10 ani încearcă să împiedice divorţul părinţilor ei, pentru că este convinsă că aceştia încă sunt îndrăgostiţi unul de celălalt. Poate ea să-şi facă părinţii să se răzgândească?

Festivalul FILMZ 2016 (Mainz, Germania), Visionale Hessen 2016 (Frankfurt/Main, Germania- Premiul Special al Juriului), 5. Hammer Kurzfilmnächte 2017 (Hamm, Germania)

5. Şcoala viitorului– Daniele Bonarini, 2016, Italia

Şcoala Viitorului este un loc al tehnologiei, dar steril, fad şi trist. Condus de un director foarte strict care interzice contatctul fizic, jocurile şi dulciurile. Pentru a schimba mersul lucrurilor, un grup de studenţi, condus de o mică tânără rebelă, vor călători în trecut pentru a descoperi o şcoală mai umană, unde jocurile şi gustările fac parte din viaţa de zi cu zi.

CMS Festivalul Internaţional de Film pentru Copii – Lucknow, India ; Festivalul de Film Social Machinery – Toronto, Canada

6. Einstein-Rosen – Olga Osorio, 2016, Spania

1982, vara. Teo pretinde că a găsit o gaură de vierme. Fratele său, Óscar nu îl crede… cel puţin nu deocamdată…

Festivalul Internaţional de Film de la Seattle; Festivalul Internaţional de Film de la New York; Festivalul Internaţional de Film Leeds

7. Defectul – Natalka Levina, 2016, Ucraina

Aflat într-un spital pentru copii, unui băiat îi e dor de fata de care este îndrăgostit. Nu îndrăzneşte să o felicite de ziua ei şi este gelos pe colegii lui de clasă, care o felicită pe facebook. Asistenta spitalului interpretează greşit comportamentul băiatului. O fetiţă guralivă îl ajută pe băiat să-şi ducă planurile la îndeplinire. Gelozia devine evidentă în aceeaşi zi în care fata visurilor lui apare la spital.

GaShoTyu Festivalul de Film de Comedie, Ukraina – 2017; Festivalul de Film de Televiziune pentru Copii “Dytiatko”, Ukraina – 2017

Intrarea la acest eveniment este liberă. Vă rugăm să vă rezervaţi locurile folosind formularul RSVP.

RSVP

Tickets are not available as this event has passed.

Details

Date:
12 November 2017
Time:
11:00 am
Cost:
Free

Venue

BUCUREŞTI: Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa- Sala Multimedia
Șoseaua Kiseleff 1
Bucureşti, 011341, Romania
+ Google Map