Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Being 17 / Când ai 17 ani

12 November 2017 @ 7:00 pm

Country / Ţară: Franţa
Director / Regizor: André Téchiné
Time / Durată: 116′
Age recommended / Vârstă recomandată: 16+

Premiera în competiția de la Berlinale 2016, Câștigător al Marelui Premiu al Juriului la Outfest 2016, În Competiție la Dorian Awards, Nominalizat la categoria Cel mai promițător actor la César Awards și Lumières Awards

Proiecţia va avea loc în prezenţa actorului Corentin Fila, care va participa ulterior la o sesiune de Q&A.

“Când ai 17 ani” al regizorului André Téchiné spune povestea a doi băieți care nu-și pot lua mâinile unul de pe celălalt din motive pe care nici unul dintre ei nu le poate găsi. Într-o zi Thomas (Corentin Fila) îi pune piedică lui Damien (Kacey Mottet Klein) în clasă, pornind o serie de bătăi în curtea școlii care se transformă treptat în ceva mult mai privat. În timp ce cei doi se atacă, se lovesc și se feresc de lovituri, camera se mișcă neîncetat de pe unul pe celălalt, ca și cum ar încerca să găsească exact punctul unde agresivitatea se termină și incepe dorința.

Acest film emoționant care își extrage o parte din frumusețe din munții înzăpeziți și văile verzi din Pirineii Francezi, unde se petrece acțiunea, ilustrează foarte bine felul în care opusele se atrag. Damien este slab, blond și inteligent și, deși nepopular, suficient de încrezut încât să poarte un cercel și să recite poezii în clasă. Thomas este birasial, puternic și se străduiește la școală dar nu este prea sociabil știind că este diferit față de ceilalți.

Chiar și atrăgându-ne atenția asupra diferențelor reale ale personajelor, Téchiné, care a scris scenariul împreuna cu Celine Sciama (Girlhood, Viața mea de dovlecel), introduce anumite momente revelatoare care sugerează straturi adânci ale experiențelor comune.

“Din punct de vedere artistic, această bine-observată colaborare cu co-scenarista Celine Sciamma este cel mai puternic film a lui Techine din ultimii ani.” (Variety)

“O dramă emoționantă despre hormoni, bătăuși și trezirea erotismului – cel mai bun film din ultimii ani al regizorului francez André Téchiné.” (NY Times)

Cumpără bilete pe EVENTBOOK.ro

Details

Date:
12 November 2017
Time:
7:00 pm

Venue

BUCUREŞTI: Cinema Eforie
Strada Eforie 2, sector 5
Bucureşti, Romania
+ Google Map