Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Atelier de scenografie si costume de film cu Adeline Andreea Bădescu

12 November 2017 @ 4:00 pm - 6:00 pm

Free

15 locuri. Vârstă recomandată: 12-15 ani

Adeline Andreea Badescu a terminat scenografie la Liceul de Arte Plastice “Nicolae Tonitza” si a continuat cu aceasta specializare la UNATC, absolvind in 2012. A lucrat ca scenograf in Teatrul National Bucuresti, Teatrul de Comedie si Teatrul Foarte Mic. A facut scenografia si costumele la numeroase videoclipuri TV si scurt-metraje ale regizorilor Ana-Maria Comanescu si Nicolae Constantin Tanase. In 2015 a debutat in lung-metraj cu filmul “Lumea e a mea” a lui Nicolae Constantin Tanase, care i-a adus doua nominalizari la Gopo 2016, la sectiunile “Cele mai bune decoruri” si “Cele mai bune costume”. In prezent lucreaza ca scenograf si designer de costume la reclame TV si este la master la Universitatea Nationala de Arte Plastice Bucuresti.

Silvia Guță este psiholog şi psihoterapeut acreditat cu formare în psihoterapie experiențială, cu experiență atât în lucrul cu adulți, cât şi cu adolescenți şi copii. Este membru fondator al asociației culturale T.E.T.Alexandria, alături de care lucrează începând din 2006 în proiecte culturale şi educaționale, precum Festivalul Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis, Alternopedia, Maskar sau SYT (Showcase of Young Talents).

In prima parte a atelierului Adeline va discuta cu participantii despre ce inseamna scenografia si ce reprezinta un costum de film. Ulterior discutia va analiza etapele parcurse de care un artist care creeaza decoruri si costume plecand de la un text/scenariu. Vom analiza impreuna costumele unor personaje celebre din filme actuale si vom viziona cateva filmulete, tragand concluzii despre importanta scenografiei in film. Silvia Guta, psihoterapeut, va initia joculete cu ajutorul carora cei prezenti vor putea identifica mai usor trasaturi si caracteristici ale personajelor de film, indragite de acestia.

In partea a doua a workshopului, participantii vor putea viziona si analiza o macheta si un costum de film, invatand astfel notiuni de baza din cinematografie.

Intrarea la acest eveniment este liberă. Vă rugăm să vă rezervaţi locurile folosind formularul RSVP.

RSVP

Tickets are not available as this event has passed.

Details

Date:
12 November 2017
Time:
4:00 pm - 6:00 pm
Cost:
Free
Event Category:

Venue

BUCUREŞTI: Mansarda Cărtureşti Verona
Strada Pictor Arthur Verona 13-15
București, Romania
+ Google Map