Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

All These Sleepless Nights / Toate nopţile albe

10 November 2017 @ 8:30 pm

Country / Ţară: Polonia
Director / Regizor: Michal Marczak
Time / Durată: 100′
Age recommended / Vârstă recomandată: 16+

Premiera la Sundance 2016, Premiul pentru regie la categoria World Cinema – Documentary la Sundance 2016, Premiul Publicului la T-Mobile New Horizons International Film Festival, în competiție la Polish Film Awards și Stockholm Film Festival

„Toate Nopțile Albe” a avut premiera în 2016 la festivalul de film Sundance unde Marczak a câștigat premiul pentru regie în competița pentru documentare World Cinema Documentary.

“Aceasta este Varșovia, anul 2015, văzută prin intermediul parcurilor, apartamentelor, transportului în comun și al cluburilor. E un loc depresiv, dar care nu mai pare atât de mohorît mulțumită viziunii lui Marczak și unui soundtrack sublim de muzică electronică, care fac lucrurile să arate și să sune uimitor, chiar și atunci când pe ecran nu se întâmplă prea mare lucru. Luat ca întreg „Toate Nopțile Albe” prezintă un portret neliniștit și, cum ar spune unii, dinamic, al unor personaje care par să nu se îndrepte spre absolut nicio direcție.” (Variety)

Desfășurându-se ca o realitate fără un subiect anume, filmat de Emmanuel Lubezki, acest film ca un vis lucid, desenează un portret nesigur al unui oraș aflat în agonia unei renașteri orgasmice. De la primele imagini ale artificiilor explodînd deasupra centrului Varșoviei, la uluitoarea întrezărire a subiectului principal a lui Marczak – Krzysztof Baginski (joacându-se pe el însuși, ca și toți ceilalți), care arată și se mișcă precum un tânăr Baryshnikov – învârtindu-se între un șir nesfârșit de mașini oprite în timpul unui uriaș blocaj în trafic, filmul este plin de spiritual liberării.” (Indiewire)

Cumpără bilete pe EVENTBOOK.ro

Details

Date:
10 November 2017
Time:
8:30 pm

Venue

BUCUREŞTI: Cinema Eforie
Strada Eforie 2, sector 5
Bucureşti, Romania
+ Google Map