Bal mascat – 2016

[vc_row][vc_column][trx_title]Balul mascat KINOdiseea – ediție dedicată călătoriilor[/trx_title][vc_btn title=”Bilete” color=”vista-blue” size=”lg” align=”center” link=”url:https%3A%2F%2Feventbook.ro%2Ffilm%2Fbilete-kinodiseea-2016-bal-mascat-editie-dedicata-calatoriilor|title:Bilete%20Bal%20Mascat|target:%20_blank|” button_block=”true”][trx_highlight type=”0″]

Balul mascat KINOdiseea, eveniment cu tradiție în cadrul festivalului, are loc anul acesta la Teatrul Elisabeta din Bucureşti (Blv. Regina Elisabeta nr. 45) duminică, 20 noiembrie, între orele 11:00 – 14:00.

Această ediție este dedicată călătoriilor în gând și în faptă, cei mici putându-și descoperi tribul din care fac parte, și vor descoperi tărâmuri nemaivăzute la atelierele de drumming prin metoda Totem, în care limbajul este sunetul tobelor africane, ale maracas-urilor amerindiene și ale apelor din tobele siberiene.

Facilitatorii atelierelor sunt Jean-Baptiste Odobestianu – musicoterapeut cu experiență de peste 12 ani în domeniu și Ana-Maria Anghelescu – antropolog, cu specializare și în teatru de improvizație.[/trx_highlight][trx_highlight type=”0″]La inceputul evenimentului fiecare copil va primi un bilețel cu tribul din care face parte iar atelierele vor fi împărțite pe categorii de vârstă, după cum urmează: 2-5 ani Tribul Masai (cei mici vor participa însoțiți de un părinte), 6-8 ani Tribul Navajo,  9-12 ani Tribul Maori și 13-16 ani Tribul Cucuteni. Atelierele se vor desfășura în sesiuni de câte 20 de minute, între orele 11:30 – 13:30 (Tribul Masai, 11:30 – 12:00, Tribul Navajo,  12:00 – 12:30, Tribul Maori 12:30 – 13:00 și Tribul Cucuteni 13:00 – 13:30), deci este important ca micuții care își doresc să participe la ateliere să ajungă cu jumătate de oră înainte de începerea fiecăruia.

La Bal va exista un colț cu costume de închiriat, al căror cost nu este inclus în prețul biletelor, dar încurajăm participanții, fie ei mari sau mici, să își aducă și propriile costume de acasă.

Pe toată durata evenimentului se vor desfășura sesiuni de facepainting gratuite cu Creative Arts și de tatuaje temporare cu henna cu Henna Journey (costul tatuajelor nu este inclus în prețul biletului și se stabilește în funcție de model și de complexitatea lui).

Cei mici ne pot lăsa și poveștile lor de călătorie în colțul dedicat de storytelling și îi așteptăm să umple și harta noastră cu destinațiile de vacanță preferate.

La final sau oricând între orele 11:00 – 14:00, participanții își pot imortaliza experiența pe un magnet de la photo booth-ul interactiv adus de Doityourselfie. Costul magnetului nu este inclus în bilet, pozele din galeriiile postate pe FB KINOdiseea în schimb, da.

Participarea la Balul Mascat KINOdiseea costă 10 lei, atât pentru adulți, cât și pentru copii,  include participarea la ateliele de drumming și la sesiunile de facepainting dar nu include costul închirierii costumelor, al tatuajelor cu henna și al pozelor printate pe magneți.  Biletele se achiziționează în avans, pe www.kinodiseea.ro și la intrarea în Teatrul Elisabeta, în ziua evenimentului, în limita locurilor disponibile.
Povestea celor patru triburi

Cum ar fi să te gasești într-un cerc în care toți sunt egali, iar armonia muzicii poate fi atinsă doar prin lucrul întregului Trib?

Din colțurile lumii se adunară într-o zi reprezentanții unor patru mari culturi: Masai, Navajo, Maori și Cucutenienii. Aceștia dețineau secrete importante ale elementelor.

Tribul Masai cunoștea misterul Pământului, iar Navajo pe cel al Aerului. Tribul Maori știa tainele Apei, iar Cucutenienii pe cele ale Focului.

Veniră astfel să împartă celorlalți toate aceste cunoștințe străvechi și mai veniseră pentru a învăța despre încă un mister – cel al sunetului și al muzicii.

În acel loc, aflasera ei, poposeau doi călători cu o caravană de instrumente muzicale și o desagă plină de povești.

Toate cele patru triburi voiau să știe despre secretul armoniei sunetelor.

Marii Înțelepți se adunară într-o seară în jurul focului și discutară. Nu doreau ca triburile să se certe, așa ca hotărâră să meargă pe rând:

 Tribul Masai străbătuse tot Pământul pentru a ajunge în acel loc, așa că toți deciseră ca ei să fie primii.

 Navajo erau cei care îi urmau; stăpânind Aerul, ei urmau să alunge norii, pentru ca cei doi călători să nu plece din cauza ploii.

Tribul Maori avea să fie cel de-al treilea. Ei aveau misiunea de a găsi Apa pentru toate celelalte triburi.

 Cucutenienii se oferiră să fie ultimii. Nopțile reci nu puteau fi trecute fără Foc,  iar aceștia știau secretul lui.

Metoda TOTEM este un acronim al metaforei „Therapy Of Tribes Educating Minds” și include activități de musicoterapie, educație nonformală, training și dezvoltare personală, activități de teambuilding, promovând concepte ca educația emoțională, leadership, atitudine ne-discriminatorie, no hate speech, precum și ecobatucada (realizarea de instrumente muzicale prin reciclare creativă și upcycling).

Utilizăm instrumente de percuție de origine amerindiană, africană și asiatică împreună cu metafora ca element central în activitățile desfășurate. Printre acestea se numără: Djembe (tobe africane), Tamburine, Maracas, OceanDrum, Caxixi, Clave și multe altele. Deținem un număr mare de instrumente muzicale pentru ca nimeni din cei ce-și doresc să facă parte din Trib să nu se simta exclus.

Componenta de educație emoțională este importantă în dezvoltarea unui copil, a unui adolescent, precum și in viața unui adult. Educația emoțională este un element care nu primează în actuala schemă a învățământului. De aceea, promovam un model educațional complementar, unul în care elevii devin membrii unui trib (ca metaforă a comunității), în care potențialul individual ajută la dezvoltarea întregului prin stimularea comportamentelor prosociale și a simțului civic. Inițiem un proces nou de învățare bazat pe experiment, respect, încredere în sine și în ceilalți, cooperare și fair play.[/trx_highlight][/vc_column][/vc_row]