Atelier “Cu dreptunghiul la purtător” cu Carmen Lăscoiu

Coordonator: Carmen Lăscoiu

Grupa de vârstă propusă: 06-12 ani

Intrarea la acest eveniment este liberă. Vă rugăm să vă rezervaţi locurile folosind formularul RSVP.

În cadrul atelierului, participanţii vor trece de la vizionarea unei secvenţe de film pentru copii, până la filmarea propriu zisă de către aceştia, având la bază o şcenetă creată împreună în acest timp. Astfel, vor trece din faţa ecranului de proiecţie, în spatele camerei de filmat.

Vom esenţializa o poveste „verbală” în una “vizuală” printr-un dreptunghi- asemenea ecranului de cinematograf. Practic, la începutul atelierului le vom prezenta o secvenţă de film pentru copii, vom discuta pe baza acesteia şi ceea ce constituie unealta cinematografiei, apoi le vom oferi o coală de hârtie albă în care vor desena un cadru de film pe care şi-l imaginează că ar putea avea loc în sala unde susţinem atelierul.

Fiecare îşi va prezenta pe rând ideea, vom discuta, apoi vom filma cu camera video ceea ce şi-au imaginat, iar ceilalţi copii vor fi personaje în povestea respectivă. Carmen le va fi de ajutor în mânuirea aparatului de filmat, iar pe final vizualizăm împreună munca tuturor.

La final îi vom ruga să-şi decupeze în forma de dreptunghi, desenul realizat pe coala albă de hârtie şi să păstreze pentru acasă marginea dreptunghiulară rămasă, prin care vor decupa lumea percepută de aceştia în continuare.

-->